Over ons


Mijn naam is Jurgen Coeckelberghs en voor ik met de VZW Lubbeek LifeLine begon, werkte ik vele jaren als vrijwilliger ambulancier bij een ambulancedienst. Toen deze ambulancedienst besloot de boeken toe te doen, merkte ik dat mijn passie te groot was om voor andere mensen te zorgen en er te zijn wanneer ze mij het dringendste nodig hadden.

Daarom besloot ik in 2014 de grote stap te wagen en richtte ik de VZW Lubbeek LifeLine Ambulance op. Een ambulancedienst waar we de patiënt met de nodige professionele zorgen willen omringen zodat op evenementen zowel de bezoeker als organisator zorgeloos kunnen genieten.

Dit bleek mijn beste keuze ooit geweest te zijn.
De VZW is de afgelopen jaren enkel maar gegroeid, zodat er in 2019 een tweede ambulance is bijgekomen, wegens uitbreiding van onze activiteiten.

Op 1/07/2021 kwam de nieuwe wetgeving omtrent niet dringend liggende ziekenvervoer.
Dit was geen simpele opdracht, maar we gingen ervoor. We investeerden om te voldoen aan de nieuwe normen en zo werden onze 2 ambulances op 11 mei 2022 goedgekeurd.

Natuurlijk kon ik dit niet alleen verwezenlijken en kreeg ik hierbij hulp van mijn gemotiveerd TEAM aan vrijwilligers van verpleegkundigen, ambulanciers en EHBO’ers. De meeste van onze vrijwilligers zijn dan ook al reeds jaren gemotiveerd en vol passie werkzaam in de zorg.Jurgen Coeckelbergs